Friday, June 17, 2011

nantikan twilight versi utp

Assalamualaikum….
maybe korg rasa tajuk post aku kali ni xda kena mngena langsung dgn post aku, tp baca dulu smpai abeh...hahahah
kisah pengalaman aku paling horror jmpe dentist
Sakit itu penghapus dosa… 2 je cara aku motivate diri aku skrang ni…
Gusi aku dh start bengkak sejak seminggu lalu… aku igt 2 bnda bese sbb setiap bln, mesti gusi aku ni bengkak… kalo tsalah mkn, for example tgigit tulang kat bhg gusi 2, cnfirm bengkak… tp bese dua tiga hari dh susut… kali ni, gusi 2 mcm malas nk susut lak… duk bengkak lama2 smpai nasi pun aku xleh mkn…
so disebabkan aku ni org melayu yg sgt la suka nasi, baru sehari xmkn nasi rasa mcm kebuluran, aku pun beranikan la diri g jmpe dentist. 


tp sebelum 2 aku google dulu klinik gigi kat sri iskandar ni kat ne..  so jmpe la satu blog ni.. dia ckp aa satu klinik kat dkt2 sabila 2… klinik pergigian norazleen.
tp yg horror nye, aku bca blog dia, dia ckp kwn dia kena potong sket gusi dia…

potong gusi??? aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…. biar btol… trus xmau g dentist.
mama aku kol tnye dh ok ke x gusi, suh gak aku g dentist…
time 2 aku pkir, takut weh kalo dia potong gusi aku… 

so pada 16 jun, aku pun g la klinik 2… mula2 g dia ckp tgh ramai org so dia suh wat appointment kul 5.30 ptg… ok… kena tahan sakit smpai ptg
tgh hari 2 aku lapo sgt2… so aku masak roti telur… roti 2 aku rndam dlm telur biar lembik sungguh… tp xjd sgt… hahaha… yg pelik nye, jd crunchy… hahaha
aduh, time 2 serba salah… xnk mkn, perot lapo gle xmkn nasi, tp kalo mkn, mmg makin disaster la gusi aku.. so aku mgambil langkah alternative…


makan smbil tgk cte KUNGFU PANDA!!!!

comel kan baby po

hahaha… at least kalo sakit xterasa sbb cte 2 lawak…
yo yo o je…


so, kul 5.15ptg aku merempit g klinik 2, kul 5.27ptg smpai… heheheheh
jeng3x…
jantung aku rasa bdebar nk mampus… mmg aku dpt rasakan gusi aku akan dibuang…apa2 pun, aku bserah kpd Allah… Kalau itu yg terbaik


ble aku masuk bilik dentist 2, wow.. comel nye dentist ni… muka penyayang…
dentist kat situ leh senyum2, nape nurse2 kat situ muka ketat2?


so aku duk la atas kerusi 2… bila dia turunkan kerusi 2 and aku dlm posisi berbaring, mcm klaka la plak sbb alas kepala kerusi 2 cm tinggi sgt..
aku ni pendek so kepala aku sentuh sket je bhg alas kepala 2… lawak weh.. kerusi 2 mmg anti org pendek…xmboh kawang…


Doc-“sakit ape”
Aku-“gusi sakit…dh seminggu lebih”
Doc-“bukak mulut ye”
dia cek2 mulut aku, then beliau pun berkata
“gusi awak ni dia terlebih smpai cover gigi. sama ada awak buang gusi 2 or..”
Aku- “atau ape?”
Doc-“actually 2 je caranye”
Aku-“kalo buang gusi 2 doc charge bpe”
Doc-“sekali dgn ubat rm60”
Aku-“okeh..sakit x doc” (smbil mata aku berkelip2)
Doc-“eh..x2..nanti saya bg ubat bius” –dia tgelak jap tgk muka aku ketakutan


oh my… akhirnye mmg kena buang gak gusi aku nih… aaaaaaaaaaaaaaaaa

kena gak buang gusi aku ni...

dia suh gak aku cuci gigi so aku angguk je la… muka aku time 2 ketat sgt2 sbb ketakutan… doc 2 senyum je tgk aku. dh besar pun nk takut2 ag


masa dia letak ubat bius 2, sedapnye!!! rasa mcm makan jem anggur…
sedapnye pasal aku g telan ubat bius 2… hahahahah.. xpasal2 tekak aku rasa kebas… tp nk wat cmne..ubat 2 sedap sgt…


sementara nk 2ngu ubat bius 2 amek kesan, doc 2 bukak youtube dulu…
sempoi x? dr jauh cm cte korea… muahahahahah


then doc 2 dtg balik kat aku… dia ambik satu tool dia, then tnpa sebarang warning, dia toreh gusi aku yg bwh gigi ujung sekali 2… 

gmbar hiasan

oh my god!!!!!! time 2 aku genggam jari2 aku, kaki aku pun terangkat sbb terkejut and kesakitan… pas dia toreh 2, dia cm letak balik tool dia tu… then dia amek tool dia 2 balik… aku time 2 dlm hati… Plz don’t..plz don’t..not again…
yg ni pun xabeh sakit ag..plz..plz..plz…

aku xsure mne satu tool dia pakai tp bilah tool yg dia pakai 2 kecik and nipis cmni... 


mcm ni ada gak kot... bygkan la korg amek bnda ni then toreh gusi korg..


oh my…sekali ag , dia toreh.. time 2 aku xigt belah mne dia toreh sbb time 2 aku dh nangis2…aku ni lembik sket so mmg le cpt nangis

kalo ikutkan hati nk je aku nangis cmni

Doc- “kumur jap ye dik”


time aku kumur 2… aik…dia toreh, tp mne darah…so aku kumur ag.. then time 2…kame hame ha ko… darah mung…hahahah… 


dlm kepala terbyg nasi ayam mak aku,kehenseman taeyang, kealiman abg Om...
semuanye nk alihkan minda aku dr terus ketakutan…


Doc-“saya cuci gigi awak dulu la ye br buang gusi 2”


tq doc… saya pun xready ag nk mnmpuh kesakitan
so dia cuci la gigi2 aku… ngilu gak time 2…


ble dia dh abeh cuci2, it’s the minor surgery time!!!!!
dia amek tool dia yg td (yg dia toreh2 tu) , dia wat ape ntah dlm mulut aku…


Doc-“sakit x ble saya wat cmni?”
Aku-“saya xrasa pape pun”
Doc-“ok..saya start ye”


ntah ape dia wat pastu pun aku kurg pasti sbb mmg xrasa ape2..time 2 aku pkir,
mmg kena toreh kot baru xrasa pape…


aku just perhati gerak geri tgh and jari2 dia… fuyyooo.. hebat ar…
then aku terpandang reflection kat visor yg dia pakai.. aku nmpak gusi aku berdarah2… aaaaaaaaaaaaaaaaaaa…. pehal la aku g pndang reflection 2!!!!
suction yg nurse 2 pegang pun leh nmpak darah aku kena sdut2…


aku jenis penakut sket tgk darah so time 2 mmg aku duk pkir nasi ayam mak aku, taeyang, abg Om,adik aku, kwn2 aku…mcm2…


lama gak dia nk potong gusi 2 sbb gusi yg belakang skali so susah sket…
mulut aku pun dh lenguh nganga lama sgt.. dia asyik duk suruh aku bukak mulut luas ag… aku pun xsdar kdg2  sbb lenguh dh time 2…


pastu dia amek tweezer… dia wat kluar cebisan gusi yg kena potong 2…
tbeliak mata aku tgk cebisan gusi 2… pnjang nye!!! fuyyooo..hebat ar doc ni…


pstu dia amek benang, ble nmpak mata jahitan yg agak2 cm mata kail 2, aku hnye mampu tgelak… rilex2..xsakit…
sian gak kat doc 2…sbb ni gusi blakang skali so susah dia nk jahit… 


time dia wat minor surgery 2, sakit time dia toreh je la… and kat gusi 2 xrasa pape..cume kdg2 time dia nk potong gusi 2, dia nye tgn tkna bibir aku then bibir aku tkena gigi aku..gigi2 dh le tajam2… byk kali gak la mata aku berair..
nk wat cmne, bibir beso la katakan…


Doc-“seminggu lagi dtg ye, buang benang”


okeh..begitulah ceritanye di klinik gigi tersebut,..but that’s not the end…
time aku bk moto blk utp dr klinik 2, bese la bwk moto ada bonggol2 so time moto aku bump2 tu, mmg la sgt terasa gusi aku tersbut…


smpai skrang, gusi aku masih sakit, makan painkiller xda kesan… maybe awal2 mcm ni kot… smalam time maghrib aku trus tdo sbb aku xleh nk wat pape langsung akibat kesakitan yg amatla horror… tp Alhamdulillah, sng nk tdo smalam, xda la rasa sgt sakit time tdo.. ble bgn, sakit blk… 


so kwn2, aku rasa kalo korg sense gusi korg mcm tlebih tumbuh, g la cpt2 jmpe dentist… aku rasa aku sakit cmni sbb gusi aku 2 tlebih sgt2 so sbb 2 cebisan yg aku nmpak 2 pnjang… kalo g jmpe awal2, maybe xsakit cmni… kejap2 darah balik..telan air liur skrang pun rasa darah…


nantikan twilight versi utp… hahahahha…..


2 comments:

nor adawiyah said...

Salam wbt. Nak tnya, brapa lama kne tahan sakit lps buang gusi tu? Ade effect pape x? Pastu msa buang benang, sakit x? Ya allah.. Tkut sngt nk gi potong, even doktor mmg suggest suh potong.

nor adawiyah said...

Trima kasih