Tuesday, September 4, 2012

sape sangka kan? (dedicated to Hanisah Muhd Shah)


Assalamualaikum

Dh nk dekat setahun xupdate blog
gmbar2 dlm blog abis semua terpadam secara xsengaja
The last time I updated my blog was about my first week internship experience
After that, I guess I lost the mood to write

But tonight is special
Tonight I dedicate this post to one of my friend
Hanisah Muhd Shah FB Hanisah

She is my friend back in MRSM KT
Dia kelas 5A, aku 5B, and dia ni best student sekolah aku
Pandai, rajin, and paling best xkedekut ilmu
Mintak dia ajar something, lebih dr ape yg kita tnye dia ajar
Pegi mane2, xlekang buku di tgn
Gaya tutur cakap, innocent je

Haishhh… still mcm susah nk percaya
Dlm kepala still replay kenangan2 zmn sekolah dgn dia

Pernah ckp dgn dia, waktu tu before interview MARA utk ke Russia
Kalo dpt pegi same2, mesti bes kan
Tp aku xpegi, ayah aku lg prefer engineering kat negara sendiri

Aku xrapat dgn dia, tp selalu study dgn dia
Aku skrang ni tgh exam week
Blk abis exam td, tgh gile2 xdpt jwb, bukak fb, tsentap

Dlm kepala aku skrang ni asyik teringat
Time2 aku study dgn dia dulu..
Selalu melawak dgn dia
“nisa, kena skor subjek ni, sbb kita kan nk pegi Russia”
“nanti kalo kite g sane, kite geng ar”
“xsabar nye nk smbung stadi medic kat sane dgn nisa”
“ler, jgn riso, kite kan nanti pegi Russia same2”

Tu la ayat2 aku selalu gurau dgn dia
Ayat2 yg buat aku dgn dia same2 lg kuat bersaing utk dpt the best score
Sayu hati ble igt blk time2 tu
terasa mcm tcucuk2 je dada ni
fuhhhh.... kenangan lama...

Sape sangka kan?
Mcm tu je dia pergi
Sakit dada nk menerima
Sape sangka kan?
Xdpt balas jasa dia, hnye mampu berdoa semoga Allah rahmati beliau
Hanisah baik orgnye

Aku still xbpe kuat nk bce Yaasin smpai abis
Air mata xbenti mgalir, bacaan pun jd xbpe jelas

Thank you for everything, Hanisah
Seriously, thank you.

ini link berita pasal accident dia 
in english accident news




1 comment:

shera haifa said...

sungguh x disangka.. lepas dapat tahu tu seram sejuk terketar2.. antara pecaya @ tidak.. huhu