Saturday, August 14, 2010

satu kisah di MRSMKT


Assalamualaikum…
selamat bpose sume…
cuaca utp ari ni gak panas dan berangin so sesuai kpd sesape
yg nk basuh baju 2…
kembali pada tahun 2007, ketika saya masih belajar di mrsm kuala Terengganu
(lagu bground mara)…
saya mpunyai seorang kawan yg muka lembut tp dia ganas
nama dia nik..
dia juga lah yg pernah mnyiku saya smpai bdarah mulut saya
ada satu hari ni si nik ni telah mngasari saya
sehingga saya punya leher tseliuh kot..sbb leher saya xleh gerak..sakit wooo
so pak cik drebar mrsm pun antar saya g klinik kesihatan bdekatan
klinik kesihatan batu rakit kalo xsilap saya…
smpai di sana, mula2 ada org cek saya
tp dia ckp dia kena refer saya ke doctor yg kat klinik sebelah
so dia pun bwk saya ke situ (still in klinik kesihatan batu rakit cme department lain)….
ble saya masuk ke tempat itu, saya heran….
nape sume pandang saya dgn penuh keji sekali
apa salh saya?
diorg dengki ke saya blajar kat mrsm and anak mereka di sekolah bese?
itu saje yg saya mampu pkir
org yg cek saya awal2 td suh saya duk
dia ckp sat g ada doctor akan cek saya
so saya pun duduk la kat belakang sket
oleh kerana leher saya xleh gerak sgt time 2
seolah2 org nmpak saya mndongak sombong
aduhai..sungguh malang nasib saya ketika itu
kawan saya nik pula sedang lena tido di klinik yg mula2 saya diperiksa
sepanjang saya menunggu nama saya dipanggil mmg sgt myeksakan
first sbb urat leher saya bdenyot2
tp saya lagi tseksa dgn pandangan org2 di situ
apa salah saya?
diorg ni xkse bdk2 mrsm ke?
then nama saya dipanggil…bila saya bgn dan mnuju ke bilik doctor tsebut,
saya dpt rasakan sume biji2 mata kat situ sedang melihat saya dan
ckp2 bnda xelok …
ketika itulah saya berazam nk dpt result elok2 so perspective org
kat bdk2 mrsm ini akan berubah…(lagu bground standing in the eyes of d world)
ble saya masuk, wow…
doctor itu mngandung…besar perut dia
saya ckp saya sakit leher…
dia pun cek2 saya sma ada kena pkai bnda yg kat leher 2 ke x
dia ckp bnda ni sket je
saya xigt sama ada saya kena refer to hospital ke x cz saya mmg pelanggan tetap klinik 2 sejak bkwn dgn nik ni…
seliuh tgn la,pengsan ar…sme nik wat kat saya setelah dia bengang apabila diprovoke dgn kuat oleh saya…(nada evil)
bbalik kpd cerita asal…
saya pun keluar…still, bijik2 mata di situ memandang saya
saya pun duduk la semula kat tempat asal saya tadi
then tibe2 mak cik kat depan saya tnye..”dh berapa bulan dik?”
saya pun jwb..”tahun lepas..bln 7 or 8”
mata dia terbeliak…
saya pun heran..maybe selama ni dia igt bdk2 masuk mrsm bulan februari  je kot
tp kes sakit cm saya ni masuk mrsm kuala Terengganu 2 time bln 7
then nama saya dipanggil utk ambik ubat
again and again, bijik2 mata ni pandang saya dgn muka xpuas ati
hati saya sgt sedih …smpai hati …
ble saya keluar dr klinik 2, saya tgerak hati nk pusing belakang
TIDAKKKKK!!!!!
patut ler diorg pandang saya mcm 2!!!
kelu saya lihat nama kat bangunan tu…
KLINIK IBU DAN ANAK
so…
so….
so…
diorg pndang saya mcm 2 sbb diorg igt saya pregnant!!!
bdk mrsm pregnant!!!
damn!!!
and makcik yg tnye saya “dh bpe bulan dik” td 2 dia bkn tnye saya
dh bpe bulan blajar kat mrsm…
tp dia tnye dh bpe bulan saya mengandung!!!
gle pe setahun mengandung perut flat je...
tpinga saya sebentar di hadapan bangunan tsebut…
kalako gle!!!
saya pun pergi ke klinik yg awal2 saya diperiksa utk cari nik
muka dia sedih sbb dia igt saya dh dihantar ke hospital
otw balik saya cerita kat dia apa yg tjadi
dia punya la gelak gle2
smpai ati…
then saya cte kat kwn2 saya, cikgu2 saya…
diorg sme gelak…
aduhai…ble saya cte kat mak saya pun dia gelak smpai nangis2…
serius saya xleh lpe pengalaman itu
siap pkir org2 kat situ xske bdk mrsm ag…
aduhai…
dh le bdan saya ni jenis berisi
so kalo org ckp pregnant pun org leh caye kot…
mmg klinik ibu dan anak btol cz si doktor pun mngandung!!!







6 comments:

DreamLogic said...

HAHAHA!
ape ke mlg sgt nasib ko.
sian ko dowh. kui3

pastu leher ko baik camne?

dojahnxedan said...

leher aku baik cm2 je..cikgu azi and cikgu dila tlg urut2...arwah mak cik leha pun tlg urut2 kan...

ciQu said...

ah..yg ni aku heran.
ko ni dah la x cukup tinggi camane org bleh saspek pregnant pulak... hakhak...tp mesti makcik tu pkir bkn2. =P.

sHaiRA haIFA said...

asal aku xtau pun crte ni???????????

dojahnxedan said...

shera= xkan le ko xtau... ko lpe kot..kalo pape jd kat aku mse mrsm...mustahil mu xtau cz pape meti aku kabo ke mung

Ansara Kter said...

Sila join kami di --->>> http://www.facebook.com/pages/Ansara-KTer/464189896959984